Welkom
Historische Vereniging Noordoost Friesland, Dokkum


Welkom op de officiŽle internetsite van de Historische Vereniging Noordoost Friesland, voorheen de Vereniging van Archiefonderzoekers te Dokkum.
De site biedt u de meest uitgebreide en relevante verzameling van indexen, nieuws, boeken en links over genealogie en historie van de regio Noordoost Friesland.
De Vereniging richt zich op het doen van archiefonderzoek naar (familie-)geschiedenis in de omgeving van Dokkum en de Dongeradelen (Noordoost Friesland). Omliggende gemeenten als Dantumadeel, Achtkarspelen, Kollumerland, Schiermonnikoog, Ameland en Ferwerderadeel hebben ook onze aandacht, evenals het Groninger Westerkwartier.

De resultaten van het onderzoek publiceren we sinds 1986 in het inmiddels 64 pagina's dikke kwartaalblad voor leden, De Sneuper, en sinds 1999 ook gedeeltelijk online.
Daarnaast organiseren we regelmatig lezingen en een jaarlijkse ledendag. Onderling worden door de meer dan 375 leden regelmatig gegevens uitgewisseld.

Word ook lid en ontvang o.a. 4 zeer lezenswaardige nummers en toegang tot lezingen voor slechts 15 euro per jaar!

Stuurt u ook eens een artikel, index of oude foto in die we in ons blad of op de site kunnen plaatsen.

Vragen over genealogische of streekhistorische onderwerpen aangaande de regio Noordoost Friesland kunt u aan ons richten per post of email (zie rubriek Contact).
We zullen dan de vraag behandelen en eventueel op onze site plaatsen. Vragen van leden kunnen ook in De Sneuper vermeld worden.

U kunt met Google of Mysearch (hieronder) deze site doorzoeken naar onderwerpen van uw keuze.


English version

Click the flag above to go to the English welcome page
Deze site hoort frames te bevatten. Ziet u geen frames, klik dan hier.